Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A fost odată ca niciodată…
Florin Răchitan  - Joi, 25 Noiembrie 2010

Cu toate că îl avea ca oaspete pe vicepremierul României, primarul Iuliu Ilyes şi-a făcut timp joi să le citească poveşti copiilor, participând astfel la campania organizată de Asociaţia Zibo Help pentru limitarea efectelor negative ale dependenţei generaţiilor tinere de televizor şi calculator.


 

La singura secţie încă deschisă a Bibliotecii Judeţene, cea de Împrumut pentru copii, s-au perindat toată ziua grupuri de elevi de la toate şcolile din oraş, dar şi copilaşi de grădiniţă, care au participat la diverse activităţi educative în cadrul campaniei „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, dar cele mai aşteptate momente au fost cele în care şefii judeţului şi oraşului le-au citit poveşti.
 

 

Primul a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care le-a citit micuţilor clasica poveste a Motanului Încălţat. „Îmi pare rău că nu am avut spaţiu mai mare pentru ca această lectură să poată fi ascultată de cât mai mulţi copii fără să se înghesuie, de aceea facem tot posibilul ca următorul eveniment de acest gen să fie găzduit de noul Centru Multicultural pe care dorim să-l amenajăm în clădirea Muzeului Judeţean şi unde va primi un spaţiu adecvat şi Biblioteca Judeţeană, cu toate secţiile sale” – a declarat Adrian Ştef.


 

A urmat primarul Iuliu Ilyes, care le-a citit copiilor de la şcolile Vasile Lucaciu şi Constantin Brâncoveanu povestea lui Hans Christian Andersen, „Răţuşca cea urâtă”, în limba română, după care le-a citit o altă poveste, în limba maghiară, unui grup de copii de la clase maghiare. „Mă bucur că au fost atenţi copiii, înseamnă că sunt povestitor bun, la fel ca la conferinţele de presă” – a glumit edilul-şef.
 

 

Au mai citit poveşti şi celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, precum şi directorul Bibliotecii Judeţene, Mircea Ardelean, împreună cu cel care a avut ideea acestei acţiuni, Aurel Răcăuţanu.

2037 vizite
Distribuie pe